Amsterdam § 3

Rokers op bezoek in Amsterdam

Met de combinatie van het Amsterdam Pipe Museum (vroeger Pijpenkabinet) en Amsterdam Pipe Shop heeft Amsterdam pijprokers veel te bieden. Geregeld maken internationale reizigers een tussenstop in Schiphol met als doel het museum en de winkel aan de Prinsengracht te bezoeken.

Voor verenigingen en clubs van pijprokers of groepen met een algemene interesse, zowel uit Nederland als uit het buitenland, biedt het Amsterdam Pipe Museum nog extra mogelijkheden.

Een eerste aanbod is een exclusieve groepsontvangst in het museum. Temidden van de vitrines met 's werelds rookcultuur kan de club aan tafel genoegelijk een pijp roken, vergezeld van een kop koffie of een ander drankje. Deze ontvangsten kunnen op afspraak 's avonds plaatsvinden of in het weekeind. Al naar gelang de wensen kan een programma op maat geboden worden, met aanvullende informatie over één van de aspecten van de rijke collectie van het Amsterdam Pipe Museum of de cultuur van het pijproken.

Een tweede mogelijkheid is een tabakswandeling door de binnenstad. Amsterdam heeft als tabaksstad een rijke historie, die teruggaat tot het einde van de zestiende eeuw. Architectuurhistoricus Benedict Goes heeft een wandeling door de oude binnenstad samengesteld, die langs de highlights van de Amsterdamse tabaksgeschiedenis voert. De wandeling duurt twee uur en start bij het Centraal Station. Zij voert u langs panden van voormalige tabakshandelaren met interessante bouwhistorische details, de pakhuizen, tabakskerverijen en sigarenfabrieken. De rondgang eindigt in het Amsterdam Pipe Museum, waar koffie of een drankje wordt geserveerd.

A-prenten B-schilderijen
C-prenten
D-fimster E-Bretons
F-folklore
G-vereniging J-spotprent
K-cartoons
P-opium M-Afrika
klik op de iconen voor pijprokers uit de collectie Amsterdam Pipe Museum
N-Azie Q-techniek
R-afbeeldingen
O-waterpijp T-advertentie
U-vignet
S-catalogi V-verpakking
X-tabaksplant
W-sigaren Z-literatuur
Tip voor pijprokers: de best gesorteerde pijpenwinkel in Nederland
is
Amsterdam Pipe Shop op de Prinsengracht in Amsterdam