Links § 11

Service en onderhoud van pijpen

Smokiana pipeshop biedt sinds 2004 een extra service aan haar klanten. Reparaties van pijpen, zoals het vervangen van een doorgebeten roer, het herstellen van een gebroken tap, worden in eigen atelier uitgevoerd. Vanzelfsprekend wordt ook het onderhoud (uitkrabben van de koollaag, polijsten van de houten kop of caoutchouc mondstuk) vakkundig uitgevoerd.

Het vinden van een adres voor reparaties aan pijpen wordt steeds moeilijker. Niet alleen het aantal gespecialiseerde en ter zake kundige pijpenwinkels vermindert, maar vooral het ambachtelijk vakmanschap nodig voor het repareren van pijpen sterft uit. Door het inrichten van een eigen werkplaats en het opleiden van een reparateur voor dit gespecialiseerde werk, kan Smokiana pipeshop een snelle en adequate service bieden.

Zelfs voor het herstellen van antieke pijpen kunt u een beroep doen op het atelier van Smokiana. Met behulp van een depot van oude en antieke onderdelen wordt elke pijp tot een stijlzuiver geheel gemonteerd. Ontbrekende onderdelen worden door onze reparateur gedraaid.

Breng uw pijpen voor onderhoud of reparatie mee naar de winkel, of stuur ze, voorzien van uw adresgegevens en telefoonnummer, toe. U ontvangt bericht over de kosten, na betaling wordt de pijp goed verpakt aan u retour gezonden.
De bereikbaarheid van
Smokiana pipeshop
vindt u met deze link.

A-prenten B-schilderijen
C-prenten
D-fimster E-Bretons
F-folklore
G-vereniging J-spotprent
K-cartoons
P-opium M-Afrika
klik op de iconen voor pijprokers uit de collectie Amsterdam Pipe Museum
N-Azie Q-techniek
R-afbeeldingen
O-waterpijp T-advertentie
U-vignet
S-catalogi V-verpakking
X-tabaksplant
W-sigaren Z-literatuur
Tip voor pijprokers: de best gesorteerde pijpenwinkel in Nederland
is
Amsterdam Pipe Shop op de Prinsengracht in Amsterdam